Det kompakte modulære IO-systemet - Cube67 | Murrelektronik

Desentralisert, fleksibel, protokolluavhengig

Cube67

Det kompakte modulære I/O-systemet

Cube67 er et modulært fieldbussystem utformet for desentraliserte installasjonskonsepter. Systemets fleksibilitet gjør det enkelt å utvikle riktig løsning for alle applikasjoner.

Cube67 har mange funksjoner, pluggbare tilkoblinger, en robust og kompakt utforming, innkapslede moduler, multifunksjonelle kanaler og IP-klassifisering fra IP20 til IP69k. Modulene er installert rett ved siden av sensorene og aktuatorene. En systemkabel kobler moduler til bussnoden og overfører både data og strøm. Omfattende diagnostikk gjør det enkelt å løse problemer hvis de oppstår. Antall terminaler i styreskapet reduseres gjennom distribuert tilnærming, noe som frigjør plass.

Cube67-løsninger gir maksimal kost-nytteeffekt i alle faser av maskinens livssyklus: Enkel konstruksjon, rask montering av maskinen, enkel igangkjøring og maksimal systemtilgjengelighet for effektiv drift.

Høydepunktene til Cube67-systemet

 • Kundeorienterte installasjonskonsepter, tilpassede løsninger for en hvilken som helst applikasjon
 • Utmerket kost-nytte-forhold: minimerer tid brukt på planlegging og installasjon
 • Høy fleksibilitet gjennom multifunksjonelle I/O-porter og med mange ulike funksjonsmoduler (IO-Link, RS485/MOVIMOT®...)
 • Systemuavhengig:  “Bytt ut bussnoden, ikke systemet”. Bussnoder er tilgjengelige for alle vanlige protokoller.
 • Maksimal gjennomsiktighet: presis og detaljert diagnostikk

CUBE67-brosjyre (PDF)    Cube67 i nettbutikken

Desentralisering på sitt beste

Bussnode

Bussnoden er Cube67-systemet sitt grensesnitt til PLC. Den forsyner systemet og alle tilkoblede sensorer og aktuatorer med strøm mens du overvåker strømmen ved hjelp av en Mico strømovervåkingsenhet.

Bytt ut protokollen, ikke systemet

Installasjonskonseptet forblir det samme uavhengig av PLC og protokoll.  Bare bytt bussnoden til den valgte protokollen. Murrelektronik tilbyr bussnoder for alle vanlige fieldbussystemer.

Systemkabel

En systemkabel kobler modulene til bussnoden. Dette overfører både data og strøm - noe som reduserer installasjonsarbeidet ditt.

Cube67 I/O-moduler

Det store utvalget av moduler, som består av digitale, analoge og funksjonelle moduler, bidrar til å skape fleksible og effektive installasjoner ut i felt.

Cube20

Cube20 integrerer I/O-signaler fra underfordelingskort og terminalbokser (IP20) i Cube-installasjonen på en økonomisk og desentralisert måte.

Ett system fra styreskap ut i felt

Cube-systemet kombinerer styreskapinstallasjoner (IP20) med installasjoner ut i felt (IP67) på en enkel måte.

Cube67

Cube67 er et desentralisert og modulært I/O-system for IP67-applikasjoner. Det muliggjør kundetilpassede installasjonskonsepter og kan tilpasses til enhver applikasjon ved å bli installert i umiddelbar nærhet av prosessen. En systemkabel kobler modulene til bussnoden og overfører både data og strøm.

 • Plasser moduler slik at de passer til applikasjonen langs systemkabelen
 • Kortere igangkjøring takket være enkel moduladressering
 • Omfattende systemutvidelse (opptil 60 meter) uten separate sikkerhetssystemer gjennom smart strømovervåking (Mico) i bussnoden
 • IP67-klassifiserte, helstøpte, kompakte moduler for installasjon i umiddelbar nærhet av prosessen. Ingen behov for koblingsbokser
 • Hygienisk utformede IP69K-klassifiserte moduler for næringsmiddelindustrien
 • Pluggbare tilkoblinger forhindrer tilkoblingsfeil mens de muliggjør raskere installasjon og avinstallering for transport

Cube20

Cube20 er et utvidbart modulært fieldbus-I/O-system for styreskap. Det kan betjenes som en frittstående enhet eller med en Cube67. Cube20 er spesielt utformet for kravene til moderne styreskap. Høye kostnader på grunn av håndtering av mange individuelle komponenter kan reduseres til et minimum med Cube20.

 • Kompakt utforming
 • Høy kanaltetthet
 • 32 kanaler per I/O-modul. Opptil 488 I/O-er på kun 90 cm
 • Opptil 15 moduler med en enkelt nodeadresse
 • Detaljert individuell kanaldiagnostikk og gjennomsiktige terminaler med lysdioder gjør det enkelt å finne feil
 • Vedlikeholdsfrie fjærklemmeterminaler

Machine Options Management

Systemløsninger - tilpasset til dine applikasjoner

Machine Option Management (MOM) gjør at forskjellige Cube67-moduler kan slås av eller på via styringen under drift. Dette er grunnlaget for modulær maskinkonfigurasjon, enkle verktøyskift, standardmaskiner med forskjellige grader av I/O-utvidelse, valgfrie tilkoblede maskindeler og sekvensiell igangkjøring. MOM reduserer prosjektplanlegging og dokumentasjonsarbeid, samtidig som det gir unik systemfleksibilitet.

Industriområder

Fleksibilitet er nøkkelen: Cube67-applikasjoner finnes i mange ulike bransjer og sektorer.
Vi er her for deg!
Vi tar hånd om spørsmålene dine...