Fordeler med IO-Link | Murrelektronik

IO-Link gjør installasjoner enkelt

Produksjonsprosesser blir raskere og mer fleksible og som et resultat mer lønnsomme. Mye data samles inn i moderne maskiner og anlegg under produksjonsprosessen. Integrering av IO-Link-enheter forenkler datainnsamling og håndtering, samtidig som det skapes gjennomsiktighet helt fra sensor- og aktuatornivå til dataskyen. Murrelektronik er eksperten din når det gjelder å integrere IO-Link-enheter i installasjonen din.

IO-Link kommunikasjonsstandard gjør maskiner mer effektive, fleksible og økonomiske. Murrelektronik lager infrastrukturen for dataoverføring.

Wolfgang Wiedemann, IO-Link-ekspert

Hvorfor IO-Link?

IO-Link forkorter igangsettingstiden

Konfigurasjonsdataene for smarte sensorer eller aktuatorer, kommer rett fra styresystemet og trenger ikke å konfigureres manuelt, slik at maskinoppsettet er raskere.

IO-Link revolusjonerer vedlikeholdet

Fordi IO-Link-enheter kontinuerlig genererer prosessdata i klartekst, får serviceteknikere innsikt i applikasjonsprosesser og betingelser. Reparasjoner kan planlegges og nye vedlikeholdsrutiner, inkludert muligheten for fjernvedlikehold, kan etableres før en fullskala nedstengning.

IO-Link senker kostnadene

Det er ikke behov for dyre analoge kort i styringen. Standardkabler er billigere enn skjermede kabler. Konfigurerbare sensorer og aktuatorer betyr at det kreves færre forskjellige varianter. Innkjøpsprosesser blir enklere og det kreves mindre plass på lageret. Alt dette reduserer kostnadene umiddelbart.

IO-Link øker produktiviteten

Med IO-Link lagres enhetskonfigurasjoner i masteren. Når en enhet må byttes ut, kan konfigurasjonen overføres direkte til den nye komponenten. Dette gjør erstatningsprosessen raskere og enklere samtidig som nedetiden reduseres betydelig.

IO-Link med Murrelektronik

Murrelektronik er eksperten når det gjelder implementering av installasjonskonsepter som er skreddersydd for applikasjonen din. Sammen analyserer vi anlegget og maskineriet ditt - med spesiell oppmerksomhet både til antallet og plasseringen av inngangene og utgangene hvor sensorer, aktuatorer og smarte enheter er integrert.

Basert på vår bransjeerfaring og din førstehåndskunnskap om anlegget ditt, kan vi velge installasjonskonseptet som best oppfyller dine behov. Uansett hvilken du velger, har hvert konsept noe til felles: IO-Link.

Murrelektronik sine kompakte feltbussmoduler (MVK Metal, Impact67 og Solid67) er utstyrt med IO-Link-porter. De lar deg integrere IO-Link-enheter i installasjonen raskt og enkelt. Murrelektronik tilbyr også MVK Fusion, en frittstående feltbussmodul som lar deg koble til standard IOer, sikkerhetsapplikasjoner og IO-Link-enheter i samme modul.

Et annet alternativ er Cube67, Murrelektronik sitt kompakte, modulære feltbussystem. Med integreringen av en Cube67 IO-Link-master i Cube-installasjonen din, kan du koble til opptil 128 IO-Link-enheter på en enkelt bussnode.

Murrelektronik tilbyr et bredt utvalg av IO-Link-tilbehør, inkludert IO-Link-huber, analoge omformere og induktiv kobling for å maksimere lønnsomheten til IO-Link-installasjoner. Med huber kan du enkelt multiplisere antall digitale IO-porter mens den analoge omformeren kan brukes til å koble analoge sensorer og aktuatorer til en IO-Link-master.

Den induktive koblingen vår sørger for berøringsfri IO-Link-kommunikasjon over en luftspalte. IO-Link-master og enheter kan pares og skilles nesten umiddelbart (ca. 10 ms), noe som gjør verktøyskifte raskt og enkelt. Murrelektronik tilbyr til og med en IP67-klassifisert strømforsyning, Emparro67 Hybrid, som har innebygd IO-Link-funksjonalitet for å samle inn diagnostiske data og driftsegenskaper.

IODD-filen (IO Device Description) er en enhetsbeskrivelsesfil for IO-Link-enheter. Den inneholder identifiserende informasjon, enhetskonfigurasjon, prosess- og diagnostiske data, kommunikasjonsfunksjoner og mer.

Med Cube67 Ethernet / IP-bussnode kan brukere bygge sitt eget IODD-filbibliotek. Alle IO-Link-enheter integrert gjennom Cube67-systemet kan konfigureres på Cube sitt webgrensesnitt. Nettgrensesnittet eliminerer behovet for IO-Link-enheters AOI-filer. Den har også en ekstra innebygd funksjon for igangkjøring og feilsøking av IO-Link-enheter uten styringsenhet. Med Murrelektronik sine feltbussmoduler MVK Metal og Impact67 lagres IODD-filene i GSDML-filen.

Hvis IO-Link-sensorer, ventilterminaler eller andre enheter er innebygd i installasjonen, kan brukerne få direkte tilgang til disse databasene via webgrensesnittet eller standardverktøyet. Ingen ekstra programvare er nødvendig, og tidkrevende trinn, for eksempel filimport, hører fortiden til. Integrasjon oppnås på rekordtid.

Lær av oss

Murrelektronik er eksperter for IO-Link. Vi har produktene og løsningene for å integrere IO-Link-enheter i installasjonene dine. Kontakt oss for å lære mer, vi er alltid klare til å hjelpe deg.

 

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION Whitepaper: IO-Link Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Hei
Vi er her for deg!
Vi tar hånd om spørsmålene dine...