Nettverksteknologi | Murrelektronik

Nettverksteknologi av Murrelektronik

Styr dine data i riktig retning

Last ned white paper

Industrielle kommunikasjonsnettverk er ryggraden i digitaliseringen

Maskin- og systemkommunikasjon øker raskt. Nettverk fungerer som en livline for datastrømmer. For å garantere vellykket digitalisering må man ha kraftig og pålitelig nettverksteknologi. Man må forsikre seg om at kommunikasjonsnettverket er sterkt nok til å håndtere økningen i fleksible applikasjoner og finne ut hva kravene er for pålitelig nettverkstilkobling av klassiske og / eller digitale enheter. Til slutt må man vite om applikasjonen er klar for fremtidige fremskritt innen datakommunikasjon.

Utforming, planlegging og implementering av industrielle kommunikasjonsnettverk krever dyp kunnskap om automasjonsteknologi, og må ta hensyn til de viktigste kravene til nettverksdata - pålitelighet, åpenhet og fleksibilitet.

Murrelektronik er opptatt av å kunne å levere komponenter som spenner fra enkle switcher, helt opp til det nyeste innen POE-teknologi og kablene for å tilkoble dem.
Like viktig er muligheten til å gi støtte og tips for å hjelpe våre partnere med å optimalisere datastrøm mens man reduserer kablingsarbeidet.

For å se industrielle nettverk som en helhet, deler Murrelektronik kunnskapen i tilkoblingsmaskiner, men også punktet der komponenter kan plasseres på en fornuftig måte - inkludert praktiske detaljer som gir kunden merverdi.

Systemnettverk eller nettverk etter behov

Dagens produksjonsanlegg må være fleksibelt og enkelt å endre. Derfor er utformingen av nettverkstopologien viktig for å sikre funksjonell pålitelighet til maskiner og datasystemer og for å sikre at den oppfyller gjeldende krav. Det er også viktig å undersøke konseptet for overflødige tilkoblinger, gjennom kontinuerlig segmentering og ubegrenset tilgang til nettverk på høyere nivå.

I tillegg til å være åpne og fleksible, må industrielle nettverk utformes for å passe applikasjonen. Individuelle faktorer valgt av sluttbrukere, som digital bærekraft og forbedret diagnostikk, bestemmer riktig nettverkstopologi.

Switcher er kapteinen til nettverket ditt

Intelligente infrastrukturkomponenter, også kalt for switcher, leser innkommende data og videresender dem til riktig enhet. Nettverksytelse er avhengig av switch-ytelse. Valget mellom Unmanaged eller Managed switcher bestemmes ut fra behov og enhetsfunksjon.

Unmanaged switcher gir Ethernet-enheter nettverkstilkoblinger slik at de kan kommunisere med hverandre. Som mellomledd legger de til ytterlige porter i nettverket, men tilbyr verken intelligente funksjoner eller kontroll av nettverkstrafikk. I industrielle miljøer brukes ofte Unmanaged switcher i små nettverk.

Managed switcher, derimot, tilbyr omfattende alternativer i port- og enhetskonfigurasjon. De utfører viktige funksjoner for feilanalyse, nettverksdiagnostikk og redundansmekanismer. Disse switchene optimaliserer dataoverføring, men øker konfigurasjonsinnsatsen og dermed den totale kostnaden. Imidlertid gir deres bruk i et nettverk fordeler som gir mer kontroll, for eksempel med ekstern tilgang.

All oppmerksomhet på industrielle nettverk!

De seks eksemplene nedenfor viser HVORDAN og HVOR de rette switcher kan forbedre et industrielt nettverk. I disse eksemplene viser Murrelektronik hvordan håndtering av datatrafikk med switcher gir muligheter for å bruke riktig teknologi for å finne riktig løsning, til riktig pris.

Ved å se på faktorer som desentralisering og ved å bruke en komplett systemtilnærming, som Murrelektronik tilbyr individualiserte muligheter for, kan et selskap sin kunnskap om maskintilkoblinger vokse sammen med deres nettverkseffektivitet. Optimaliser dine industrielle nettverk - med tilpasset installasjonsteknologi!

Eksempel 1: Topologikontroll og optimert datastrøm

Før

Utgangspunktet er switcher i styreskapet, hvor kablene går langt ut i felt (mer enn 50 meter) og ofte fører til samme sted. I desentraliserte styreskap fører dette til enorme plassproblemer og et forvirrende mengde med kabler.

eller

Ved å plassere enda en switch i et annet, desentralisert styreskap, kan installasjonen bli mye enklere og mer transparent.

Etter

En desentralisert switch er som en kaptein ute i felt med kun en kabel fra styreskapet, som deretter blir fulgt av en stjernetopologi ute i felt.

eller

Utskifting av den andre switchen med en IP67-switch.

Fordeler

Kostnadsbesparelse gjennom bruk av færre kabler og overføring fra styreskapet ut i felt, kortere installasjonstid, plassbesparelse, enklere feilsøking (bare i tilfelle kabelbrudd mellom styreskap og modul), vektbesparelse.

Applikasjon

Logistikksentre, produksjonslinjer (bilindustrien), bredt spekter av robotapplikasjoner, pressmaskiner, lakkeringsverksteder, kransystemer, næringsmiddelindustrien, førerløse transportsystemer.

Konklusjon:

Moderne installasjon av maskiner og systemer med enklere kabling og kostnadsoptimalisering.

Tilbake til oversikten

Eksempel 2: Endre Profibus til ProfiNET

Før

Å bruke klassisk Profibus-teknologi har en ulempe med at Profibus ikke lenger støttes fullt ut, og at den bare fungerer i en linjetopologi. I tillegg kan bruk av lange feltbusskabler føre til omfattende feilsøking innen bussnettverket. Ytterligere ulemper inkluderer nødvendige avslutningsmotstander (som kan være en hyppig feilkilde), mangel på integrerte IT-tjenester og rigid adressering via DIP-switcher.

Etter

ProfiNet er en åpen topologi som støtter forskjellige ordninger (stjerne / tre / osv.). Den er basert på en industriell ethernet-standard for dataoverføring. ProfiNet muliggjør ikke bare tilkobling på feltnivå, men garanterer også en kombinasjon med industrielle IT-funksjoner. Ingen avslutningsmotstand kreves.

I tillegg forkorter ProfiNet installasjon og nedetid gjennom automatisk topologistyring. ProfiNet-enheter er "plug and play". De kan enkelt installeres eller erstattes i topologien og programmeres automatisk av styringen - ingen konfigurasjon nødvendig.

Fordeler

Svært fleksibel systemstruktur, åpenhet for den fremtidsrettede ProfiNET-standarden, høy datahastighet, utvidet diagnostikk, TSN-perspektiv.

Applikasjon

Enhver bransje som bruker Profibus; roboter med verktøyvekslere, transportlinjer til biler, maskinteknikk, verktøymaskiner.

Konklusjon:

Smarte nettverk bruker den nyeste ProfiNet-protokollen for konfigurering, vedlikehold og feilsøking. Eldre ProfiBus-systemer er utdaterte og støttes ikke eller oppdateres lenger.

Tilbake til oversikten

Eksempel 3: Skifte fra Unmanaged til Managed switcher

Før

Unmanaged switcher er installert for å sikre en rask og enkel oppstart. Denne konfigurasjonen krever ingen programmering, men tillater heller ikke tilpasning.

Etter

Å gå over til Managed switcher tilbyr switch-konfigurasjon med flere funksjoner og diagnostiske muligheter. Managed switcher fungerer som ledere for datatrafikken og gjør det mulig å bruke konfigurasjonsverktøy som for eksempel TIA Portal. Managed switcher har fjernstyrte vedlikeholdsmuligheter og kan konfigureres automatisk i av styringen i topologien.

Fordeler

Systeminformasjon muliggjør analyse og funksjonell utvidelse imens fjernstyrt vedlikehold åpner mulighetene for nye tjenester. Managed switcher kan også være diagnostiske hjelpemidler. Systemet er ikke overbelastet med for mange Unmanaged switcher. Konfigurasjoner kan enkelt kopieres og implementeres på andre Managed switcher. Med ProfiNet-styrte switcher overtas adressering og konfigurasjon automatisk av styringen under oppstart - ProfiNet-styrte switcher krever ikke direkte / on-site konfigurasjon, så installasjonskostnadene er lavere.

Applikasjon

Verktøykonstruksjon, maskinteknikk, transportlinjer, mobile maskiner, robotapplikasjoner, næringsmiddelindustrien, inkludert funksjoner som fjernstyrt vedlikehold av maskiner, tilstandsovervåking, prediktivt vedlikehold

Konklusjon:

Selv om Managed switcher har høyere investeringskostnader, sikrer de optimal drift av et industrielt ethernet-nettverk med jevn datatrafikk i applikasjonen. Applikasjonsdata sikrer diagnostikk. Planlagt topologianalyse, planlagt fjernstyrt vedlikehold og innebygde feilsøkingsfunksjoner sparer tid og penger, spesielt i tilfelle uplanlagt nedetid.

Tilbake til oversikten

Eksempel 4: Ettermontering / utvidelse

Før

Modernisering og oppdatering av en maskin kan by på utfordringer, spesielt når flere komponenter og I/O-porter blir lagt til.

Etter

Passende systemanalyse sikrer optimal nettverksbygging av eksisterende maskiner med nye komponenter. Redundante systemer er mulig i maskintilkoblingen. Tilkoblingsprosessen kan også standardiseres, noe som forenkler installasjonen av maskinene.

Fordeler

Maskiner oppdateres på riktig måte for å sikre at databehov samsvarer med kundens forventninger og budsjetter. Dette kan inkludere en (om) bestilling av installasjonsteknologien og både kost-nytte og systemanalyse.

Applikasjon

Ettermontering av maskiner gjennom teknologifornyelse og/eller avvikling innen enhver bransje

Konklusjon:

Passende nettverk moderniserer maskiner og datainnsamling i det eksisterende produksjonsmiljøet.

Tilbake til oversikten

Eksempel 5: Tilkobling for nye maskiner

Før

Du er i ferd med å endre maskintilkoblingen fra klassiske, kjente metoder til gjeldende teknologier og standarder, men samtidig vil du ikke gå glipp av muligheten til å se på alternative løsninger og innovasjoner.

Etter

En systemkonsultasjon for nettverk gir bedre forståelse for alternativene som er tilgjengelige i de forskjellige teknologiene og plattformene, inkludert valgfrihet for andre funksjoner som dataanalyse og feilsøking.

Fordeler

Med riktig teknologi blir maskiner modulære, noe som gjør det enkelt å duplisere dem og senke igangsettingstiden.

Applikasjon

Nye maskiner kan bygges for alle områder.

Konklusjon:

Kostnadsreduksjon, mer kunnskap innen maskintilkobling og høyere effektivitet i egen løsning - alt er mulig.

Tilbake til oversikten

Eksempel 6: Sentralt og desentralisert nettverk (IP20 eller IP67)

Før

Standarden er å integrere IP20-switcher i styreskapet. Hvis en desentralisert versjon er nødvendig, er et eksternt styreskap utstyrt med en IP20-switch.

Etter

Desentraliserte switcher med passende IP-klassifisering installeres i prosessen som bringer nettverket og IO-periferiutstyr til feltet. Dette reduserer plassbehov, kabling og installasjonskostnadene betydelig.

Fordeler

Effektivisering av den industrielle ethernet-infrastrukturen og den tilknyttede reduksjonen av kabling og kostnader, resulterer i samlede besparelser for installasjonen. Topologier blir enklere og tydeligere og gir raskere igangsettingstider.

Applikasjon

Logistikk, produksjonslinjer, store anlegg (emballasje, lakkeringsverksteder, kraner), førerløse transportsystemer, klassisk maskinteknikk

Konklusjon:

Desentraliserte, kostnadsoptimaliserte maskintilkoblinger etter behov.

Tilbake til oversikten

Last ned white paper

Fyll ut skjemaet for å få tilgang til nedlastingsområdet.

Skriv inn resultatet av beregningsoppgaven ovenfor.
captcha
* Obligatorisk felt
Vi er her for deg!
Vi tar hånd om spørsmålene dine...