Topics | Murrelektronik

Hvert år installerer våre kunder over 1,8 millioner I/O-moduler

Desentraliserte automasjonsløsninger

Til fordel for alle!

Innføringen av et fremtidsrettet installasjonskonsept som er rettet mot et maksimalt forhold mellom pris og ytelse for bedriftene som helhet. Det er imidlertid også viktig å bemerke at dette er til fordel for alle avdelinger og personer som er involvert i etableringen av et nytt konsept.

Vårt eksempel:
Programvareingeniøren

Avhengig av den implementerte løsningen, er fordelene for programvareingeniøren som følger:

  • Konfigurasjoner kan overføres til andre maskiner etter behov (kopier og lim inn).
  • Programvarekonfigurasjonen kan utføres uavhengig av maskinvarestrukturen
  • Sensorer trenger ikke å parametriseres, i stedet blir enhetsfilen matet inn direkte.
  • Topologigjenkjenning og detaljert diagnostikk for enkel feilsøking og utbedring
  • Etablering av modulære systemer i styreprogramvaren for tydelig håndtering av alternativer
  • Forenklet programinnsats på grunn av eliminering av separate sikkerhetskretser
  • Industrielle standarder som OPC-UA og IO-Link er grensesnittet fra skyen til IO-nivået.

Dagens trend innen desentralisering:
Økt bruk av mekatroniske enheter

 

Modularisering av maskiner og anlegg blir sett på som fremtidens forretningsmodell: Standardiserte mekatroniske enheter monteres fleksibelt og basert på etterspørsel. Med MVK Fusion har Murrelektronik utviklet et feltbussprodukt som ganske enkelt implementerer akkurat denne ideen om modularisering.

PROFINET / PROFIsafe-modulen kombinerer tre grunnleggende funksjoner for installasjonsteknologi i en enkelt kompakt modul:

  • Digitale standardsensorer og aktuatorer,
  • Digitale sikkerhetsrelaterte sensorer og aktuatorer opp til PLe,
  • IO-Link

Denne kombinasjonen er imponerende innovativ. Med MVK Fusion kreves færre feltbussmoduler per modulær enhet, i beste fall bare en. Dette gir attraktive muligheter for et stort antall automasjonsapplikasjoner og er en glede for kjøperen.

Les mer om MVK Fusion

Vi støtter kundene våre med å finne en optimal løsning. Våre applikasjonsingeniører støtter deg med inventar, opprettelse av konsepter og valg av den mest passende varianten.

Michael Greiner, produktsjef for feltbussteknologi

MVK Fusion med push-pull-tilkoblingsteknologi: Den smarte løsningen for konstruksjon av maskiner og anlegg

MVK Fusion feltbussmodulen er tilkoblet ved hjelp av push-pull-tilkoblingsteknologi. Dette muliggjør rask installasjon av feltbuss og strømkontakter med bare ett "klikk". Hvorfor velger den tyske bilindustrien push-pull i sine godkjenningsspesifikasjonene  – og kan dette også være det rette valget for maskinprodusenter i andre segmenter?

Den raske push-pull-tilkoblingsprosessen har sitt utspring i bilindustrien, men det er også en veldig attraktiv løsning for mange andre bransjer og typer applikasjoner. Den store fordelen med push-pull-kontakter  er at de kan monteres og tilkobles på kort tid, i noen få enkle trinn.

Hvis de nøyaktige kabellengdene bare kan bestemmes når maskinkomponentene er satt sammen, kommer de selvmonterte push-pull-kontaktene godt til nytte! I kombinasjon med kabler som Murrelektronik selger per meter på tromler, kan tilkoblingskabler som er nøyaktig kuttet til centimeteren lages på stedet.

En rask og fleksibel løsning som gjør MVK Fusion med push-pull-tilkoblingsteknologi til et veldig interessant alternativ for installasjon av fabrikker og maskiner. Et godt eksempel er en fabrikkstruktur i en stor logistikkenhet.

LES MER OM KABEL PER METER

Vi er her for deg!
Vi tar hånd om spørsmålene dine...